ایران؛ رتبه اول تولید علم در منطقه-راهبرد معاصر

ایران؛ رتبه اول تولید علم در منطقه

وزیر علوم گفت:در حال حاضر حدود دو درصد تولید علم در دنیا متعلق به کشورمان است و ایران رتبه اول تولید علم در منطقه را دارد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۲ - ۰۶ آذر ۱۴۰۱ - 2022 November 27
کد خبر: ۱۶۱۰۴۸

به گزارش راهبرد معاصر، محمد علی زلفی گل وزیر علوم در همایش سالروز تاسیس معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم گفت: تدوین برنامه توسعه هفتم کشور و تدوین و ارسال لایحه بودجه به دولت دو اتفاق مهم است و باید از این فرصت نهایت استفاده را بکنیم.

 

به گفته وی باید پیگیری برنامه‌های مختلف از جمله حوزه فناوری و نوآوری بود و بودجه سال آینده نیز باید به خوبی پیگیری تا سازمان برنامه و بودجه نیاز‌های تان را پیش بینی کند و بودجه لازم را درنظر بگیرد.

 

او ادامه داد: با وجود سن کم پارک‌های علم و فناوری ، اقدامات درستی در این زمینه انجام شده است. برای انجام کاری نو باید قوانین و مقررات را در نظر گرفته و این گونه کار‌ها کمی زمان بر است.

 

او افزود: جا انداختن بحث نوع آوری و فناوری در کشور کاری آسانی نبوده است.

 

وزیر علوم گفت: آموزش و پژوهش مهارت محور با هدف ارتقای مهارت دانشجویان و دانش پژوهان موضوع مهمی است و باید میزان مهارت محوری دانشحویان ارتقا پیدا کند.

 

او افزود: دانشجویان در بحث مهارت محوری باید توانمند باشند و شخصیت نوآوری و فناوری کشور باید متوازن و هماهنگ باشد و برای این کار نیازمند تجربه و تفکر است.

 

او بیان کرد: تفاوت علم و فناوری در این است که در علم مالکیت مطرح نبوده و ارزش علم در انتشار آن است و هرچقدر دایره انتشار بیشتر باشد اثر بخشی آن بالاتر خواهد بود. در فناوری مالکیت مهم است و فناوری قابل خرید و فروش است. از فناوری ثروت تولید می‌شود و ثبت اختراع قابلیت خرید و فروش دارد.

 

او افزود: نگاه به علم با فناوری باید متفاوت باشد و موضوع یکپارچگی علوم از اهمیت بالایی برخوردار است. تحقیفات بین رشته‌ای باید ارتقا پیدا کند.

 

او ادامه داد: کار تیمی و گروهی و تحقیقات بین چند رشته در کشور مغفول مانده است. سوالاتی از قبیل علم بهتر است یا ثروت، علم بهتر بوده یا فناوری اصلا درست نیست و نباید آن ها را از همدیگر تفکیک کرد.

 

او افزود: در حال حاضر حدود دو درصد تولید علم در دنیا متعلق به کشورمان است و ایران رتبه اول تولید علم در منطقه را دارد. قانون جهش تولید دانش بنیان سکوی پرتاب به عرصه فناوری است. توسعه با توصیه ایجاد نمی‌شود.


او افژود: هرچقدر ارتباطات قوی‌تر باشد رئیس آن دانشگاه و پارک موفق‌تر خواهد بود. اگر سراغ تقابل برویم قطعا بازنده خواهیم بود. آئین نامه جامع مدیریت در حال بازنگری است.

 

او گفت: هرکسی نتیجه گفتار و کردارش باعث دوام و پیشرفت نظام جمهوری اسلامی ایران شود یک بسیجی است و بنا براین تمام مردم کشور به نوعی یک بسیجی هستند.

 

زلفی گل وزیر علوم در جمع خبرنگاران گفت: با تصویب قانون جهش تولید دانش بنیان ظرفیت های حمایت از شرکت های دانش بنیان فراهم شده و امکا ن رشد هسته های فناور و دانش بنیان مهیا است البته وزارت علوم حمایت ویژه ای از فناوران و نواوران داشته باشد. 

 

دهقانی فیروز آبادی گفت: قانون جهش تولید دانش بنیان تا ۹۵ درصد آیین نامه آن به تصویب رسیده و به زودی اجرا می شود. 

 

به گفته وی در حوزه سلامت، معدن و انرژی با به هم پیوستن شرکت ها باید اقتصاد بزرگ پیشران بسازیم. بزرگترین کار ما ایجاد کردن فرصت های کار و حمایت کامل از حوزه های فناوری است. / باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار